Моята количка
Моят потребителски профил

Маратонки Adidas

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

По стъпките на една легенда – Маратонките Adidas

„Всички ние създаваме „новото“ – защото вярваме, че чрез спорта придобиваме силата да променяме животи“, – това са основополагащите думи, върху които Adidas – и в частност, маратонките Adidas, стъпва и се разраства от самото начало, поставено с основаването на компанията, до днес.

Успехът на мултинационалната корпорация е огромен – съгласно вътрешни данни за изминалата 2017 г., в дейността ѝ са ангажирани близо 57 000 души от над 100 държави, а произведените продукти всяка година са над 900 милиона, на стойност почти 21,3 млрд. евро. Adidas е най-големият производител на спортна екипировка в Европа и вторият по големина в световен мащаб, изпреварван единствено от Nike, а маратонките Adidas са предпочитани от представители на най-разнообразни култури и националности.

Mаратонките Adidas – Началото

Маратонки Adidas 1
Маратонки Adidas - свежи и стилни

Компанията е основана в малкия семеен дом на семейство Даслер в град Херцогенаурах, Германия преди почти сто години, в далечната 1924 г. Младият Адолф Даслер, който от малък помага на баща си в обущарския занаят, започва да създава спортните обувки, които впоследствие стават по-популярни като маратонките Adidas. Към него се присъединява и по-големият му брат – Рудолф Даслер, а, заради съвместните усилия за управлението на компанията и изпълнението на всички детайли по производството, тя е наречена „Братя Даслер“. Основната задача, която момчетата си поставят, още преди появата на маратонките Adidas, познати ни днес, е изработката на маратонки с шпайкове, които да се използват от професионалните атлети в големи състезания, на световно ниво. Целта е наистина амбициозна, но младежите притежават необходимия талант, качества и устрем, които да им помогнат да я осъществят. Резултатите не закъсняват – на лятната Олимпиада в Берлин, която се провежда през 1936 г., редица лекоатлети избират да се състезават с маратонките с шпайкове, изработени от братята Даслер (днес – маратонките Adidas). Сред тях е и прословутият американски лекоатлет Джеси Оуенс. През цялото десетилетие на 30-те години братята Даслер се грижат за спортната екипировка и на много други американски спортисти. По този начин стават познати на целия свят, прекрачвайки смело отвъд границите на своята родина. Мисълта за постоянно подобряване на качеството на маратонките не им убягва и, за да бъде то повишено, тежките метални шпайкове са заменени с по-ефективни, изработени от гума.

Развитие на маратонките Adidas

Поради силно неразбиратество в отношенията между двамата братя, малко преди 1950 г. те взимат решение да разделят производството на две и всеки сам да се заеме с управлението на своя дял. Тъкмо в този ключов момент от историята на маратонките Adidas се появява и прословутото наименование на новата компания. Тя е собственост на по-малкия брат, Адолф Даслер, който избира комбинацията от прякора си „Ади“ и първите три букви на фамилията си, за да формира добре познатото ни име „Адидас“ (Adidas). Имайки предвид страстта, с която Ади работи, за да осъществи голямата си мечта и да създава маратонки Adidas на световно ниво, бихме могли да приемем за истина и мнението, изказано в някои източници, че Adidas представлява акроним на английската фраза „All Day I Dream About Sports“. Брат му Рудолф обмисля същия ход, избирайки да наименова своя бранд „Руда“. Може би не знаеш, но съвсем скоро след това, името е сменено с „Пума“ (Puma) както за благозвучие, така и за да спечели позитиви от асоциациите с „американския лъв“.

Две продуктови гами, една емоция – маратонките Adidas в действие

Маратонки Adidas 2
Маратонки Adidas - спортна серия

Макар Adidas да е базирана в Европа, не само тук, дори и по света изобщо няма друга компания с толкова отличителна история и връзка със спорта от самото си начало. Затова и основната линия маратонки Adidas е наречена „Badge of Sport“. Маратонките Adidas, принадлежащи към нея, са иновативни и интересни. С тях се асоциират някои от най-добрите атлети и отбори на световно ниво, а понякога те попадат и в центъра на специално организирани събития. Ако трябва да ги опишем по най-точния начин – маратонките Adidas Badge of Sport са острия връх на копието, което бива хвърлено и успешно завладява нови пазари, територии и, най-важното – сърцата на милиони хора по света, превръщайки ги в свои последователи и поддръжници.

Маратонките Adidas Sport са предназначени предимно за спортовете, в които се открива силен състезателен елемент. Фокусът попада най-вече върху степента на иновативност и качествената, високо ефективна технология. Сред хората, които биха избрали маратонките Adidas Sport, са както сериозно тренирани, дългогодишни спортисти, така и ентусиасти, които се вдъхновяват от спорта и го практикуват редовно в свободното си време. Независимо към кой тип спадаш ти, смеем да твърдим, че ако разгледаш колекциите маратонки Adidas, лансирани като част от тази колекция, лесно ще откриеш поне един фаворит! Всички те са отражение на духа на своя създател – Ади Даслер. Основната цел, която той си поставя в началото, е с помощта на маратонките Adidas и всички останали продукти на марката да помогне на добрите атлети да станат още по-добри с помощта на нова и иновативна мисъл и технология. Днес маратонките Adidas присъстват навсякъде по света, където спортът се практикува, гледа, където вдъхновява и се превръща в повод за празник! Сред най-големите шампионати, в които от години сме свикнали да наблюдаваме голяма част от представителите на футболни отбори да носят маратонки Adidas на терена, са Световното първенство по футбол и Олимпийските игри.

Маратонки Adidas Originals и Adidas Neo – подходящи за всеки стил

Без значение колко сериозно си отдаден на спорта, въобще не се залъгваме и знаем, че спортно-елегантната визия и по-спортно ориентираният лайфстайл, са важни за теб и далеч не са за пренебрегване! Тъкмо за твоето ежедневие са създадени маратонките Adidas Originals. В продължение на почти век те се превръщат в символ на автентичност и глобално установяване на продуктите на марката, превръщайки ги в утвърдена мода. Маратонките Adidas Originals са отделени като подбранд, за да се разграничат, макар и леко, от изцяло спортната визия и характеристики. Те пренасят уникалното усещане, което марката създава, от спортния терен на улицата, сред всички нас. За да се създаде постоянно търсене и интерес към маратонките Adidas Originals, те са винаги в хармония с модерните тенденции, а често дори сами налагат такива. Ако имаш силно изразена индивидуалност и търсиш своя начин да я изразиш навън, пред останалите, то можеш да разчиташ на маратонките Adidas Originals.

Маратонки Adidas 3
Маратонки Adidas - каталог

Тийнейджърите и онези, които са на „ти“ с технологиите и с готовност се потапят в дигиталния свят, често живеят за момента. Готови са да опитват различни неща, търсейки своя път, стил и начин на себеизразяване. А маратонките Adidas Neo са създадени тъкмо за тях, за да подхождат по най-добрия възможен начин на ежедневието им. Ако и ти си отворен към предизвикателствата и стилът ти на обличане отговаря на тийнейджърския дух, те приканваме да се впуснеш в преживяването, което само маратонките Adidas Neo могат да ти осигурят.

Маратонките Adidas и Ballistic Sport

Ние, от Ballistic Sport, винаги се стремим сами да се досетим кои са предложенията, които биха представлявали интерес за теб, за да ги откриеш на нашия сайт дори тогава, когато не търсиш конкретно тях или не си подозирал, че са ти необходими. Разбира се, качеството на обувките винаги е поставено на високо ниво, така че маратонките Adidas се вписват идеално в продуктовия ни каталог, наравно с останалите големи марки, които избираме всеки ден. В секцията, посветена на маратонки Adidas ще откриеш както мъжки, така и разнообразни дамски и детски модели. В зависимост от това дали обичаш да тичаш, да играеш футбол или да се разхождаш из града, сме сигурни, че държиш на комфорта и стилния дизайн. Маратонките Adidas съчетават тъкмо тези характеристики!

В допълнение, много вероятно е носейки маратонки Adidas, да си спечелиш общественото одобрение, някое или друго харесване в социалните мрежи или комплимент, тъй като марката е изключително популярна и известна вероятно на всеки човек по света. Маратонките Adidas са рекламирани от много известни лица от разнообразни сфери. Обути в маратонки Adidas виждаме тенисисти, баскетболисти, футболисти и професионални атлети. Сред най-известните колаборации на марката е партньорството с английската дизайнерка Стела Маккартни.

В следваща статия на нашия сайт очаквай по-подробна информация за мъжките маратонки Adidas! Надяваме се отново да сме успели да привлечем твоя интерес и да сме успяли да те накараме да почувстваш енергията на маратонките Adidas, проследявайки тяхната история. Те остават завинаги свързани със самото начало и създаването на компанията, а междувременно стават по-разнообразни, придобиват свой индивидуален стил, групирани по продуктови линии и всичко това – за да могат маратонките Adidas да привлекат твоето внимание и да те спечелят!

По стъпките на една легенда – Маратонките Adidas
Mаратонките Adidas – Началото
Развитие на маратонките Adidas
Две продуктови гами, една емоция – маратонките Adidas в действие
Маратонки Adidas Originals и Adidas Neo – подходящи за всеки стил
Маратонките Adidas и Ballistic Sport